Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een auto te huren op Drivy?

Om te huren op Drivy, moet je:

  • In het bezit zijn van een rijbewijs dat geldig is in het land waar je huurt. Je moet het origineel kunnen voorleggen (een kopie of verklaring van verlies volstaat niet). Als je een buitenlands rijbewijs hebt, klik op meer informatie.

  • Respecteer de voorwaarden van vereiste leeftijd en rijervaring, afhankelijk van de categorie van het voertuig dat je huurt. Zie de voorwaarden per categorie.

  • Je moet ook de huur betalen met een kaart die op je eigen naam staat. Als je met een bankkaart betaalt, moet je deze tijdens het inchecken aan de eigenaar tonen, behalve voor auto's die in Duitsland zijn geregistreerd. Meer informatie over geaccepteerde betalingsmethoden.

Houd er ook rekening mee dat je:

  • Tijdens de huur binnen bepaalde Europese landen moet blijven (zie volledige lijst)

  • De auto niet mag gebruiken voor commercieel personenvervoer (alleen ritten delen met het delen van de kosten is toegestaan).

  • De hoofdbestuurder moet blijven tijdens de huur, dat betekent dat je niet een auto namens iemand anders kan huren. Als jij de hoofdbestuurder bent, kunnen extra bestuurders onder bepaalde voorwaarden door de eigenaar worden geaccepteerd.

Als je niet voldoet aan de huurvoorwaarden, ben je niet gedekt door onze verzekering. De eigenaar zal de documenten controleren aan het begin van de huur en de huur weigeren als je niet aan de voorwaarden voldoet.

Houd er rekening mee dat als je een auto in de privilege categorie wil huren, je profiel ook door Drivy geverifieerd wordt voordat je de auto kan gebruiken (meer informatie hier). Je profiel moet ook geverifieerd worden als je een Open-auto huurt.

Voor een Drivy Open-auto zijn de voorwaarden hetzelfde, maar de controle van de kredietkaart en het rijbewijs worden dan door Drivy gedaan.

Was dit artikel nuttig?


Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen:

Oeps! Geen resultaten gevonden.