Hoeveel kilometers zijn inbegrepen in de huurprijs?

In je huurprijs zit een minimumaantal van 200 km inbegrepen (100 mijl in het Verenigd Koninkrijk), ook al reserveer je een auto voor een paar uur. Per huurdag krijg je 200 kilometer, met een maximum van 1.200 kilometer (of 600 mijl in het Verenigd Koninkrijk).

Een voorbeeld:

Een huur van 2 dagen heeft 400 kilometer inbegrepen Een huur van 10 dagen heeft 1200 kilometer inbegrepen

NB: een huur van 4 uur heeft ook 200 kilometer inbegrepen.

Er bestaat geen limiet op het aantal kilometers dat je tijdens een huur mag afleggen, maar houd er wel rekening mee dat indien je over het inbegrepen aantal kilometers gaat, je hier extra voor betaalt aan het einde van je rit..

De prijs per extra kilometer is vastgelegd door Drivy en hangt af van het land waarin je huurt, alsook de voertuigcategorie.

In Frankrijk, België en Oostenrijk:

  • € 0,15 voor auto’s in de Economy-categorie
  • € 0,18 voor auto’s in de Comfort-categorie
  • € 0,25 voor auto’s in de Privilege-categorie
  • € 0,50 voor auto's in de Luxe-categorie (enkel beschikbaar in Frankrijk)

In Spanje: - € 0,12 voor auto’s in de Economy-categorie - € 0,15 voor auto’s in de Comfort-categorie - € 0,20 voor auto’s in de Privilege-categorie

In het Verenigd Koninkrijk: - 0.18£ voor auto’s in de Economy-categorie - 0.20£ voor auto’s in de Comfort-categorie - 0.30£ voor auto’s in de Privilege-categorie

Een voorbeeld: Je huurt een auto voor één dag op Drivy. Er is 200 km in je huurprijs inbegrepen, maar je hebt die dag 230 km gereden. Na je rit zal je dus voor die 30 km extra gefactureerd worden, op basis van de prijzen ingesteld op Drivy.

Je hebt dan 200 km in je huurprijs inbegrepen. Als je 230 kilometer rijdt, moet je met de eigenaar de afstand veranderen en dan worden de extra 30 km gefactureerd op basis van de prijs van extra kilometers berekend door Drivy.

Als je minder dan 200 km rijdt, dan krijg je geen geld terug bij het einde van je huur. Inbegrepen kilometers worden niet terugbetaald.

Was dit artikel nuttig?


Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: