Persruimte

In 2010 kwam Paulin Dementhon op het idee Drivy op te richten. Toen hij in Marseille woonde merkte hij op dat drie families van dezelfde buurt een auto en de kosten ervan deelden en dat bijhielden via een Excel-bestand. Het nut van autodelen werd opeens vanzelfsprekend: het bezitten van een auto wordt steeds duurder en toch staan onze straten vol met stilstaande auto’s. Waarom zouden we het autobezit niet op een slimmere manier aanpakken?

Drivy is een autoverhuurplatform tussen particulieren dat toelaat een auto van een particulier dichtbij huis te huren of zijn eigen auto te verhuren om kosten te besparen.

Hoe meer Drivy-auto’s er zich bevinden in Europa, hoe efficiënter het autoverhuur van een particulier wordt ten opzichte van het autobezit: voertuigen op wandelafstand, een goedkope dienst en verschillende modellen voor alle mogelijke verplaatsingen (stadswagen, bestelwagen of zelfs een cabriolet).

Drivy telt vandaag 1,5 miljoen gebruikers en 45 000 auto's te huur in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en België.

Contact

Morena Krcmar

presse@drivy.be

+32 (0)4 91 94 13 25

+32 78 48 15 51

Wat ze zeggen over ons

 • Franse multinational Drivy breekt door op Belgische markt. Hoe autogek je ook bent, in feite rijdt je wagen gemiddeld slechts zo'n 5% op een heel jaar. Waarom dan niet je wagen aan derden verhuren? Autodelen dringt steeds meer door. Sinds eind juni is ook het Franse Drivy als autodeelplatform op de Belgische markt actief.
  06/08/2016
  Het artikel lezen
 • Het Franse Drivy, het grootste Europese platform voor particulier autodelen, zette vorige week voet aan wal in ons land. Is autodelen ook iets voor u?
  03/07/2016
  Het artikel lezen
 • Sinds deze week is de Franse autoverhuurdienst voor particulieren Drivy ook in ons land van start gegaan. Er zijn in België zo’n 250 wagen die particulieren aan elkaar kunnen verhuren, ook in de regio Hasselt.
  30/06/2016
  Het artikel lezen
 • Drivy wordt nog het best omschreven als een Airbnb voor auto’s. Particuliere auto-eigenaars kunnen via het platform hun auto tegen betaling uitlenen aan mensen die geen eigen wagen hebben. Het Franse bedrijf heeft al meer dan 1 miljoen klanten in vier landen. België komt daar vanaf vandaag bij. De Dienst gaat hier van start met meer dan 250 wagens.
  30/06/2016
  Het artikel lezen