Persruimte

In 2010 kwam Paulin Dementhon op het idee Drivy op te richten. Toen hij in Marseille woonde merkte hij op dat drie families van dezelfde buurt een auto en de kosten ervan deelden en dat bijhielden via een Excel-bestand. Het nut van autodelen werd opeens vanzelfsprekend: het bezitten van een auto wordt steeds duurder en toch staan onze straten vol met stilstaande auto’s. Waarom zouden we het autobezit niet op een slimmere manier aanpakken?

Drivy is een autoverhuurplatform tussen particulieren dat toelaat een auto van een particulier dichtbij huis te huren of zijn eigen auto te verhuren om kosten te besparen.

Hoe meer Drivy-auto’s er zich bevinden in Europa, hoe efficiënter het autoverhuur van een particulier wordt ten opzichte van het autobezit: voertuigen op wandelafstand, een goedkope dienst en verschillende modellen voor alle mogelijke verplaatsingen (stadswagen, bestelwagen of zelfs een cabriolet).

Drivy telt vandaag 1,5 miljoen gebruikers en 45 000 auto's te huur in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en België.

Contact

Morena Krcmar

presse@drivy.be

+32 (0)4 91 94 13 25

+32 78 48 15 51

Wat ze zeggen over ons